Am primit o chitară crăpată, dezlipită, cu vreo două corzi vechi și de același fel (celelalte rupte), mecanisme stricate de două feluri prinse în holzșuruburi și șuruburi pentru metal.  Un instrument muzical cu nostalgice amintiri pentru proprietar – aparținuse cuiva drag lui, dar care nu mai era printre cei vii.  Un instrument stricat, este și el un instrument mort.  Este pus undeva spre păstrare și apoi, în cele din urmă, eliminat.

Pentru că era acum a mea, am încercat „învierea“ chitării. Cu frustrări, cu greu, cu perseverență, încercând mai multe metode, am reușit în cele din urmă să demontez fata, însă cu mai multe daune pentru chitară (bucăți și așchii rupte).

Apoi cu drag m-am apucat de reparații, de încleiere, de restaurare și relăcuire.  Acum cânt cu ea și mi-e tare dragă, parcă este un copil al meu.

Tot așa și viața umană.  Suntem specialiști în năruirea noastră.  Ajungem crăpați, dați la o parte, fără să mai fim buni, așteptând eliminarea.  Însă, dacă ne dăruim așa morți, stricați lui Dumnezeu și ne abandonăm în ceea ce Hristos poate face din noi, Dumnezeu mai întâi ne curăță – dureroasă operație – dezlipește de noi vechiul trai bolnav și începe restaurarea.  Cu mult drag, perseverență și răbdare Dumnezeu prin Duhul Său Sfânt ne face oameni noi, cu o viață nouă, care merită cântată spre slava Lui.  Iar Lui îi suntem așa de dragi, căci ne face copiii Săi.

De ce oare n-ai încerca și tu să vezi ce poate face Maestrul Dumnezeu din tine?  E greu să vii cu căință și încredere la El?  Lui Isus îi sunt dragi păcătoșii.  Pentru ei a murit, ca să le poată da în dar o viață nouă, curată, un nou început – o viață trăită cu El.  Dumnezeu există, Isus Hristos Fiul Său a murit și pentru tine.  El te caută – lasă-te găsit.