ragaz in lucru

Trecând pe acolo, mi-a plăcut mult imaginea aceasta.  O familie de țărani s-a oprit din alergare.  Calul paște și trage cu urechea la discuția stăpânilor.  E un timp de părtășie, un timp să îl întrebi pe celălalt ce mai face.  Un moment găsit pentru a da cuvinte gândului din inimă, o clipă de introspecție a familiei.  Un răgaz, în zăduful vieții, în care să te bucuri de cei dragi, de prezența și vorba lor.

Ce bine e să ne mai oprim, să mai dăm un telefon părinților și să le spunem că-i iubim, că le suntem recunoscători pentru tot ce au făcut pentru noi.  (Cât timp se mai poate.)  Ce bine e să te oprești din drum și să le spui copiilor cât de binecuvântat ești că îi ai și ce bogat ești cu ei.  Cât de frumos și îmbucurător este să repari o relație răcită, să-ți ceri iertare, să simți îmbrățișarea împăcării.

Sau, dacă dureri mari te apasă, cât de bine e să te oprești și să taci liniștit lângă cei pe care-i iubești, alinându-le durerea lor. Nu e nevoie decât de câteva clipe să te oprești din drumul tău spre sufragerie și trecând pe la poarta bucătăriei să-i spui soției tale că o iubești.  Nici nu e greu să-ți ridici ochii de la supa care clocotește liniștit și să-i spui soțului tău că ți-e drag de el.

Nu e așa greu să mai formezi numărul unui prieten și să-l mai întrebi de sănătate.

În familie, am ales ca din când în când să avem „a tea party”.  Stingem luminile, aprindem lumânările, și stăm împreună la o ceașcă sau două de ceai cu niște biscuiți.  Nu discutăm nu-știu-ce probleme profunde ale vieții.  Doar stăm împreună și ne spunem cuvinte frumoase. Decorul e cam așa:

tea party

Iată și desenul terminat.

ragaz

Ce bine e să ne mai oprim și să-I spunem lui Dumnezeu cât apreciem tot binele pe care ni l-a făcut în viață și că tânjim să-L iubim cu adevărat.

Ia-ți un moment de răgaz, acum cât încă este timp.